מדרסים 

מדרסים בהתאמה מלאה

מדרסים, מה הם מדרסים ? מי זקוק למדרסים ? מה חשיבותם של המדרסים ? ואילו סוגי מדרסים יש ? פרק זה משמש כמורה נבוכים עבורך צרכן המדרסים ומהווה צוער חושפני במיוחד לענף המדרסים המרתק. פרק זה מהווה את המסמך הגדול ביותר והמפורט ביותר בעברית שנחשף לציבור בנושא המדרסים ומביא לכם את כל הנושאים, כולל נושאים שאחרים מעדיפים להצניע בענף המדרסים.

 שימו לב כי ענף המדרסים הינו ענף פרוץ ולא מבוקר, ענף שתחת חזות רפואית מסתיר עולם שלם של שרלטנות וחוסר הגינות, הפרק בנושא מדרסים אומנם ארוך ולעיתים מייגע אך הייתי ממליץ לכל לקוח פוטנציאלי לרכישת מדרסים לקרא את הפרק בשקידה בכדי להמנע מטעויות ייקרות, הן בפן הכלכלי והן בפן הבריאותי.

בעמודה הימנית תוכלו לגלוש ולבדוק נושאים רבים בנושא המדרסים , החל ממומחי כף רגל, דרך יצרני מדרסים ועד הסברים על חומרים וסוגי מדרסים .

 נתיאחראי על איסוף החומר והעריכה בנושא מדרסים: שטיין נתי פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט, רפואת כף רגל בניה והתאמה של מדרסים.מנהל ש.פ.א מרכז אורתופדיה ומדרסים.
חולון; יהושוע רבינוביץ 58 , טלפון 5169361 \ 0528306095

ליחצו על +1 לפרגן על האתר :





מהם מדרסים ?    מדרסים הינם פריט אורטופדי המוכנס לתחתית הנעל ומשמש לנוחות, ריפוד ותקון אורטופדי של מנח כף הרגל. בכל נעל חדשה קיימים מדרסים בסיסים המכונים רפידות, רפידות אלו לרוב אינן מושקעות ומתפקדות רק כריפוד בסיסי של תחתית הנעל.  

מי זקוק למדרסים ? בשוק המדרסים רווחת הדיעה כי כולם זקוקים למדרסים אך מסקירת מאמרי איכות בנושא מדרסים עולה תמונה מעט שונה ולמעשה ניתן לציין שלוש קבוצות עיקריות העשויות להרוויח מהתאמת מדרסים.

  1. לקבוצה הראשונה העשויה להרוויח ממדרסים משתייכים אותם אלו הסובלים מכאבים, בעיקר כאבים בכף הרגל אך גם כאבים בבירכיים, באגן או בגב, ובתנאי שיש לנו יסוד להאמין כי מקור הכאבים הוא בבעיה מיבנית או תפקודית של כף הרגל.
  2. לקבוצה השניה העשויה להרוויח ממדרסים משתייכים אנשים שאינם סובלים מכאבים אך בעלי דפורמציה משמעותית בכפות הרגליים, לדוגמא פלטפוס חמור או קשת גבוה מאוד, לקבוצה זו גם משתייכים פציינטים הסובלים מהבדל מיבני או תפקודי משמעותי בין כפות הרגליים, לדוגמא הבדל אורך רגליים.
  3. לקבוצה השלישית העשויה להרוויח ממדרסים משתייכים בעלי דפורמציה קלה בכף הרגל שאינם סובלים כרגע מבעיה בכף הרגל אך בשל אורך חייהם והעומסים הגבוהים על כף הרגל נמצאים בסיכון גבוה, לדוגמא אצני מרתון או חיילים קרביים. עוד חומר בנושא >>>

מהם סוגי המדרסים ?    קיימים שמות מסחרים רבים לסוגי המדרסים ולכן לא נוכל להתעקב כאן על כל כינוי ושם שמדרסן כזה או אחר הגה לשיטת המדרסים שלו, מה עוד שבמרבית המקרים לא קיים קשר בין השם המתוחכם של שיטת המדרסים ובין איכות ויחודיות השיטה אך באופן כללי קיימים מספר חלוקות של מדרסים.

חלוקה ראשונה היא על פי סוג ומידת ההתאמה של המדרסים :
1. מדרסים בהתאמה אישית הינם מדרסים המותאמים באופן אישי לבעייתו ולמבנה כף רגלו של הפציינט.
2. מדרסים מוצרי מדף הינם מדרסים המיוצרים באופן המוני ללא התאמה לבעיה או למבנה כף רגל, לרוב לכל מידה נעשה זוג מדרסים בודד לרוב מחומרים זולים.
3. מדרסים מוכנים בהתאמה אישית, לרוב כף רגלו של הפציינט תיסרק על ידי דריכה על משטח מגע, סורק זה יאבחן בצורה גסה האם כף הרגל שטוחה, קעורה או תקינה ועל פי נתונים אלו יבחרו מדרסים מותאמים אשר יוצרו באופן המוני, בשיטה זו לרוב מיוצרים 3-4 מדרסים מכל מידה.
4. מדרסים בהתאמה אישית בהכנה מהירה, מדרסים המיוצרים במקום על רגלו של הלקוח, קיימות מספר שיטות לביצוע מדרסים מסוג זה, אחת משיטות אלו כנראה תהיה העתיד של ענף המדרסים אך נכון להווה שיטות אלו ראשוניות מאוד, והן עדיין לוקות בכשלים טכניים רבים ואיכותם נמוכה. עוד חומר בנושא >>>