מי זקוק למדרסים 

מדרסים בהתאמה מלאה

מדרסים, מי באמת זקוק למדרסים ?האם כולנו זקוקים למדרסים? בחנויות מדרסים רבות התשובה תהיה שכן כולנו זקוקים למדרסים אך בסקירה  מעט רצינית יותר של מחקרים בנושא עולה תשובה מעט שונה.

 נתיאחראי על איסוף החומר והעריכה בנושא מדרסים: שטיין נתי פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט, רפואת כף רגל בניה והתאמה של מדרסים.מנהל ש.פ.א מרכז אורתופדיה ומדרסים.
חולון; יהושוע רבינוביץ 58 , טלפון 5169361 \ 0528306095

ליחצו על +1 לפרגן על האתר :






 מי זקוק למדרסים

 מי זקוק למדרסים בהתאמה אישית??


בסקירה של מאמרים רבים בנושא המדרסים ניתן להבחין כי קיימים חילוקי דעות רבים בין החוקרים השונים האורתופדים והפדיאטרים על הצורך במדרסים, מי צריך מדרסים, אילו מדרסים יעילם יותר, מאיזה גיל להתחיל עם מדרסים ועד כמה המדרסים מועילים. בפרק זה נסכם עבורכם את המכנה המשותף הרחב כפי שעולה ממחקרים אלו, אותו מכנה משותף עליו יסכימו מרבית החוקרים ואנשי הרפואה העוסקים בתחום המדרסים.
תחילה עלינו להבין מהם שלושת התפקידים העיקריים של מדרסים האורטופדים / מדרסים ביומכאניים או מדרסים פונקציונאטלים (שמות נירדפים )?
  1. מטרתם של מדרסים היא לתקן ולשפר את חלוקת הלחצים בכף הרגל הדפורמטיבית ( בעלת דפורמציה, שאינה תקינה), ובכך לבצע חלוקת עומסים פנימית אחידה יותר של מדרך כף הרגל , לאזן ו"לנרמאל" את הלחצים הפלנטרים הפועלים על כף הרגל במהלך העמידה וההליכה.
  2. המדרסים יתקנו את העומסים וזוויות הפרקים בגפה התחתונה כולה, ובגוף בכלל, בזמן נשיאת משקל, הן על ידי הטיית הקלקנאוס, הן על ידי מיקום כף הרגל בזווית פלנטר או דורסי פלקסורית, והן על ידי שינוי גובה כף הרגל ( עובי המדרסים).
  3. המדרסים יטפלו ספציפית בפתולוגיות שהתפתחו בכף הרגל על ידי הורדת לחצים פלנטרים מקומיים ועל ידי הוספת לחצים פלנטרים באתרים פרוקסימאליים או דיסטאליים יותר.
אז מי באמת זקוק למדרסים:
  1. קבוצה ראשונה שעשויה להרוויח ממדרסים היא אותה קבוצה הסובלת מכאבים, הכאבים עשויים להיות כאבים בכף הרגל בברך בגב או באתרים אחרים, ובתנאי שהצלחנו לקשר את בעייתם למנח לקוי של כפות הרגליים, מנח שניתן יהיה לתקנו על ידי מדרסים ביומכאניים.
  2. קבוצה שניה של פצייאנטים הזקוקים למדרסים הם אותם פציינטים שאינם סובלים מכאבים אך כפות רגליהם דפורמטיביות מאוד, ובעלות פוטנציאל גבוה להזיק בעתיד, לדוגמא פלטפוס חמור או הולואופוט חמור. לא כל דפורמצייה קלה בכף הרגל דורשת תיקון ואין שום הוכחה מחקרית כי שימוש במדרסים עשוי להועיל לפלטפוס קל ולא סימפטומטי, כנ"ל לגבי התופעה ההפוכה הולואו פוט ברמה קלה.
  3. הקבוצה השלישית הזקוקה למדרסים היא אותה קבוצה בא נמצא הבדל משמעותי ברמת הדפורמציה בין כפות הרגליים, חוסר שיוויון זה יוביל בהמשך לחוסר איזון, לתנועות קומפנסטוריות באיברים פרוקסימאליים יותר ולהוביל לכאבי גב,אגן,ירך או ברך.
מטופלים נוספים שיכולים להסתייע במדרסים הם ספורטאים, אצנים, שחקני כדור ( כדורגלנים, כדורסלנים ..), חיילים ומטופלים שעיקר עבודתם מבוצעת בעמידה, כולם חשופים לעומסים קיצוניים על כף הרגל, ומדרסים בהחלט עשויים לפזר עומסים אלו בצורה טובה.