נתיאחראי על איסוף החומר והעריכה: שטיין נתי פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט, רפואת כף רגל בניה והתאמה של מדרסים. בוגר תואר ראשון  b.a.p.t באוניברסיטת תל אביב, בוגר תואר שני  בפיזיותרפיה m.a.p.t מאוניברסיטת באר שבע, בעל תואר מאמן מוסמך של ווינגייט, ובוגר קורס מדרסים והנעלה רפואית של מכללת שיאים.
מנהל ש.פ.א מרכז אורתופדי  מכון בוטיק למדרסים המתמחה במתן פתרונות לבעיות כף רגל  בעלי תקן איכות גבוה מכל הסוגים.
כתובת מייל לשאלות והארות   nati.shtain@gmail.com             כתובת הקליניקה: חולון, יהושוע רבינוביץ 58, מרכז דר-גת          טלפון: 035169361 \ 0528306095  
אנה פרגנו לקידום האתר על ידי לחיצה על מקש:      :
למייל מהיר:    מעטפה       לדף גוגל:    מעטפה       לדף פייסבוק:    מעטפה

בדיקות מעבדה

כימיה של הדם

כאשר בודקים את הכימיה של הדם, בודקים למעשה את המרכיבים
הכימיים בנוזל הפלזמה, אותו מייצרים תאי הגוף השונים.
הבדיקה חשובה בכדי להעריך את חילוף החומרים בגוף, ולאבחן מחלות שונות .
לרוב הבדיקה מבוצעת לאחר צום של כ-8 שעות, שכן מאכלים שונים עשויים
לשנות את הרכבו הכימי של הדם ולפגוע בדיוק הבדיקה .

 

Glucose ( גלוקוז)

ערכים תקינים: 75-115 מיליגרם לדציליטר (בצום).
הסבר: מטרת בדיקת הסוכר בדם מסייעת באיתור סכרת, במעקב אחר
חולי סוכרת המקבלים אינסולין ומאפשרת להעריך את רמת חילוף החומרים
של פחמימות אצל האדם.
הגלוקוז הוא חומר המוצא של תהליך הפקת האנרגיה הבסיסי
ביותר בגוף האדם :גליקוליזה.
בתהליך זה מפורק הגלוקוז לשתי מולקולות תלת-פחמניות של
פירובט.
פירוק זה גורם לשחרור אנרגיה רבה, המנוצלת לקיום תהליכי התא
צריכת הגלוקוז היומית הממוצעת לאדם עומדת על 160 גרם.
מתוכם כ-120 גרם מיועדים לשימוש המוח בלבד והיתר מוקצים
לצורכי יתר הרקמות.
הגלוקוז נע בזרם הדם, עד שהוא מתאחסן בתוך תאי השריר בצורת
גליקוגן.
כמות הגלוקוז שמצויה בנוזלי הגוף היא כ-20 גרם, והכמות הזמינה לשימוש
שמקורה במאגרי הגליקוגן בגוף היא בערך 190 גרם.
ערכים גבוהים: עשויים להצביע על בעיות הורמונליות, מחלת כבד חריפה,
תסמונת , Cushingדלקת בלבלב, סוכרת או על צריכת יתר של מזון.
שימו לב: רמות של יותר מ-200 מיליגרם לדציליטר שנמצאו בכמה בדיקות
אקראיות (כלומר לא בצום) מצביעות על מחלת הסוכרת ומצריכות טיפול
רפואי קבוע.
ערכים נמוכים: עשויים להצביע אף הם על בעיות הורמונליות, על קיומו של
גידול המייצר רמות גבוהות של אינסולין, על תזונה לקויה או על הזרקת כמות
גדולה מדי של אינסולין (כאשר מדובר בחולי סוכרת).