נתיאחראי על איסוף החומר והעריכה: שטיין נתי פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט, רפואת כף רגל בניה והתאמה של מדרסים. בוגר תואר ראשון  b.a.p.t באוניברסיטת תל אביב, בוגר תואר שני  בפיזיותרפיה m.a.p.t מאוניברסיטת באר שבע, בעל תואר מאמן מוסמך של ווינגייט, ובוגר קורס מדרסים והנעלה רפואית של מכללת שיאים.
מנהל ש.פ.א מרכז אורתופדי  מכון בוטיק למדרסים המתמחה במתן פתרונות לבעיות כף רגל  בעלי תקן איכות גבוה מכל הסוגים.
כתובת מייל לשאלות והארות   nati.shtain@gmail.com             כתובת הקליניקה: חולון, יהושוע רבינוביץ 58, מרכז דר-גת          טלפון: 035169361 \ 0528306095  
אנה פרגנו לקידום האתר על ידי לחיצה על מקש:      :
למייל מהיר:    מעטפה       לדף גוגל:    מעטפה       לדף פייסבוק:    מעטפה
פלטפוס  > 

פקטורים אפידימיולוגים המשפיעים על גובה הקשת בילדים עם פלטפוס

פקטורים כמו משקל הילד ופעילות גופנית יומית משפיעים על התפתחות הקשת האורכית בקרב ילדים עם פלטפוס .

המחקר בוצע באוניברסיטה הטכנית ביאליסטוק שבפולין

 רקע: בעיות בכף הרגל מדווחות בכ 70% עד 80% מהבוגרים ובכ30% מהילדים. אחד המאפיינים הדומיננטים ביותר המשפיעים על שכיחות הופעת הכאבים בכף הרגל שלה היא מצב הקשת האורכית  של כף הרגל. הערכת גובה הקשת מספקת מידע רב ערך \העשוי להועיל בקביעת הנעלה מתאימה  ותומכת העשויה להקטין את ההשלכות של  פלטפוס.

מטרותיו העיקריות של מחקר זה היו לבחון גורמים המשפיעים על גובה הקשת האורכית בכף הרגל ולחזות גובה הקשת בכף הרגל בילדים עם פלטפוס, המבוסס על חמש משתנים הנגישים לציבור, בעלות נמוכה.

שיטה: מחקר זה בדק את גובה קשת כף רגל ב80כ  ילדים בגילאים 7 עד 15כולם סובלים מפלטפוס. הקריטריונים לבחירת הנבדקים היו קשת שטוחה בכף הרגל, זווית ברך ועקב תקינות, וסימטרית גוף נתקינה. מדידת גובה הקשת בוצעה בישיבה ללא נשיאת משקל על כף הרגל, כף הרגל היתה מונחת על הרצפה, ומדידה בוצע על ידי קליפר בין הרצפה לגבשושית התחתונה של הנווקולר. מודל רב משתנים הותאם לגובה קשת כף רגל באמצעות משתנים בלתי תלויים: גיל, מין, מקום המגורים, ופעילות גופנית.

תוצאות: גובה הקשת  בכף הרגל גדל ככל שגיל הנבדקים עלה, נתון זה חצה את כל המשתתפים ללא הבדל איזור מגורים,מין או רמת פעילות גופני. העלייה משמעותית ביותר בגובה קשת כף הרגל התרחשה בגילאים 12-15 אצל קבוצת הבנים ובגילאים 10-15 אצל קבוצת הבנות. גובה הקשת בקבוצת הבנים היה נמוך בכ30 % מאשר בקבוצת הבנות, גובה הקשת בקרב קבוצת העירוניים היתה נמוכה בכ26% מאשר קבוצת הנערים מהאיזורים הכפריים,  ונמצאוהבדלים משמעותיים בין ילדים פעילים לכאלו שלא פעילים בכל הקבוצות.

תוצאה: מחקר זה מציע מודל להערכת גובה הקשת בכף הרגל המבוסס על משקל , גיל, מין, פעילות ומקום המגורים של הילד.


גולשים שהתעניינו בדף זה התעניינו גם בפרק על מדרסים, פרק על כאבים בכף הרגל ופרק  על נעלי ריצה