|

|

 דלקת בגיד אכילס | אנטומיה גיד אכילס  | דלקת כרונית בגיד אכילס | דלקת בורסה סביב גיד אכילס |

 


 

דלקת כרונית בגיד אכילס

דלקת בגיד אכילסדלקת בגיד אכילס: פרק זה מוקדש לדלקת הכרונית בגיד אכילס או כפי שהיא מכונה טנדינוזיס, הדלקת הכרונית בגיד אכילס מאופיינת בכאבים ממושכים סביב גיד אכילס  שאינם מושפעים לטובה על ידי תרופות אנטי דלקתיות, יש לזכור כי רק ב 1 אחוז מהמקרים של כאבים בגיד אכילס נמצאו גורמים דלקתים בגיד, ומרבית הכאבים בגיד אכילס היו על רקע כרוני, ניווני.

בפרק זה הושקעו שעות רבות של איסוף חומר מדעי ועריכה בנושא דלקת בגיד אכילס בכדי להעצים אותך בחפשך אחר תשובות,פירגון למאמר זה על ידי לחיצה על מקש +1 יקדם את העמוד ויאפשר גם לגולשים אחרים להנות מתוכן העמוד בשעה שהם מתמודדים עם בעייתם. מודה לכם על תשומת הלב ועל האחריות הציבורית.

 נתי
אחראי על איסוף החומר בנושא דלקת בגיד אכילס והעריכה : שטיין נתי פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט, רפואת כף רגל בניה והתאמה של מדרסים.
מנהל ש.פ.א מרכז אורתופדיה.

ליחצו על +1 לפרגן על האתר :


חולון; יהושוע רבינוביץ 58
טלפון 5169361 \ 0528306095




| דלקת כרונית בגיד אכילס |   גורמי סיכון לדלקת כרונית בגיד אכילס | טיפול בדלקת כרונית של גיד אכילס |


הטיפול השמרני בדלקת הכרונית בגיד אכילס

הטיפול השמרני בדלקת בגיד אכילס צריך להתחיל מוקדם עם הופעת הסימפטומים, סיכוי הטיפול משתפרים ככל שהטיפול השמרני מתחיל מוקדם יותר, אם הופעת הבעיה. בשלב המוקדם הטיפול עשוי לכלול עיסוי בעזרת קרח, טיפול אלקטרותרפי ועיסוי מקומי העשויים להקל על הנפיחות, המוגבלות והכאבים. מנוחה יחסית לתקופה של מספר שבועות בהתאם למצב הגיד והדלקת ,  במהלך תקופה זו ניתן ואף רצוי להיות פעילים ולבצע פעילויות שאינן מגרות את הכאבים, פעילויות כזו עשויה להיות שחיה, אופניים , מכשיר חתירה וחיזוק פלג גוף עליון.

בחיי היום יום יש -להימנע מפעילות מעוררת כאב, תיקון ליקויים בטכניקת האימון וטכניקת הריצה של האתלט.

תיקון יציבה של כף הרגל על ידי שימוש במדרסים המגביהים את העקב ב 10-15 מ"מ תוך שימוש בשכבות של חומרים בולמי זעזועים כמו פורון או סיליקון, ותיקון מנח פרונטורי או סופינטורי של העקב, שימוש בחבישה הכוללת תמיכת סיליקון לעקב עשויה לסייע בהורדת הכאבים.

שימוש בסד לילה- גם כאן המחקרים אינם אחידים, אנו נמלץ על ניסיון טיפולי בסד לילה במידה ושאר הטיפולים לא הקלו על הבעיה.

תרגילים: יש לבצע תרגילי מתיחה של שרירי הסובך וגיד אכילס, את המתיחות יש לבצע בברך כפופה ובברך ישרה.
יש לבצע חיזוק אקסנטרי של שרירי הסובך, מחקרים אחרונים מראים כי לחיזוק אקסנטרי איטי של שרירי הסובך הצלחה גבוה בהורדת כאבים וחזרה לפונקציה במצבים של דלקת בגיד אכילס . את החיזוק יש לבצע בברך ישרה ובברך כפופה.
תרגול פרופריוספטיבי לשיפור יציבות הקרסול תרגול וייצוב שרירי הליבה ( ירך,אגן,גב).
במידה וקיימת פרונציה משמעותית של הקרסול יש לשקול ולבצע תרגול של טיביאליס פוסטריור. 

עיסוי על ידי קרח עשוי להוריד ולבקר תהליך דלקתי פעיל בגיד אכילס, במידה וקיים כזה..

חבישה - הורדת עומס מגיד אכילס עשויה להקל על הסימפטומים ולשפר את תהליך הריפוי.

טיפול פיזיותרפי הכולל מכשיר אולטראסאונד וטנס כמו גם עיסוי מקומי עשוי לשפר את קצב הריפוי של דלקת בגיד אכילס.

טיפול בגלי הלם: קיימים מחקרים רבים חדשים המנסים להתחקות אחר הטיפול בגלי הלם, העוסקים בתחום יצינו מחקרים המצביעים על 90% הצלחה בגלי הלם אך למעשה המחקרים האיכותיים אינם מצביעים על שיטה זו כשיטה מומלצת לטיפול בבעיה. ההמלצה שלנו היא כי כדאי לבדוק את אופציית הטיפול בגלי הלם על ידי סדרה קצרה בת 4 טיפולים, ולשקול את המשך הטיפול בהתאם לתוצאות הטיפול הראשוני.

הזרקת Platelet-rich plasma: טיפול אונתי מאוד אך גם נתון למחלוקת לגבי יעילות השיטה, מחקרים שיטה זו עדיין לא הצליחה להביא הוכחות ליעילות גבוה אך שכיחה מאוד בקרב ספורטאים ורופאי ספורט.

 זריקת סטרואידים: אינה מומלצת לגיד אכילס, מחקרים הראו כי זריקה שכזו עשויה להחליש את הגיד ולהגביר את הסיכוי לקרע בגיד אכילס.

ניתוח לתיקון גיד אכילס דלקתי יעשה כברירה אחרונה לאחר כ12 חודשים של ניסיונות שמרניים ללא הצלחה, ניתוח שכזה יבוצע רק כאשר הסימפטומים קשים ונוצרת הגבלה משמעותית בחיי היום יום או בפעילות הספורטיבית. קיימות מספר אופציות ניתוחיות בהתאם לממצאים, במידה ויש הסתיידויות בגיד יש להסירם,במידה וקיימת דלקת של מעטפת הגיד מבוצע שחרור של הגיד.

לאחר הניתוח יש מיד לעבוד על שיפור טווחי התנועה בקרסול, חיזוק כנגד התנגדות ונשיאת משקל על הרגל יכנסו בהדרגה לתוכנית השיקום לתקופה שבין 3-6 שבועות.