נתיאחראי על איסוף החומר והעריכה: שטיין נתי פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט, רפואת כף רגל בניה והתאמה של מדרסים. בוגר תואר ראשון  b.a.p.t באוניברסיטת תל אביב, בוגר תואר שני  בפיזיותרפיה m.a.p.t מאוניברסיטת באר שבע, בעל תואר מאמן מוסמך של ווינגייט, ובוגר קורס מדרסים והנעלה רפואית של מכללת שיאים.
מנהל ש.פ.א מרכז אורתופדי  מכון בוטיק למדרסים המתמחה במתן פתרונות לבעיות כף רגל  בעלי תקן איכות גבוה מכל הסוגים.
כתובת מייל לשאלות והארות   nati.shtain@gmail.com             כתובת הקליניקה: חולון, יהושוע רבינוביץ 58, מרכז דר-גת          טלפון: 035169361 \ 0528306095  
אנה פרגנו לקידום האתר על ידי לחיצה על מקש:      :
למייל מהיר:    מעטפה       לדף גוגל:    מעטפה       לדף פייסבוק:    מעטפה

שין ספלינט                    

 כאבים בשוקה- שין ספלינט

המונח שין ספלינט הינו מונח המתאר מערך רחב של תופעות הגורמות לכאבים לאורך עצם השוקה (עצם הטיביה), הכאב יופיע לרוב כתוצאה מעומסי ייתר על עצם הטיביה, מערכת השרירים ורקמות החיבור הסמוכות לעצם השוקה.

שין ספלינט הינה תופעה שכיחה מאוד בקרב אצנים ואתלטים פעילים ועשויה להופיע בעקבות שינויי תוכנית אימון, סולם מאמצים שאינו מותאם, עליה במשקל גוף, שינוי במשטח ריצה, הנעלה לקויה וכדומה.

אומנם שין ספלינט היא תופעה שכיחה וידועה בקרב אצנים אך בהחלט עשויה להופיע בפעילויות אירוביות אחרות המערבות חבטות חוזרות ונשנות על משטחים קשיחים כמו משחקי כדור, התעמלות אירובית, ריקודי עם, הליכות ארוכות וכדומה.
במרבית המקרים ניתן להתגבר על התופעה בעזרת מנוחה מספקת, שינוי תוכנית אימון, והתאמת משטחים אך לעיתים הבעיה הופכת לטורדנית ואינה מרפה אז יש צורך בפניה לטיפול רפואי תומך בכדי להצליח ולפתור את הבעיה.

פרקים נוספים בנושא:

שין ספלינט ראשי.
shin splints: מידע לאנשי רפואה.
אבחון וטיפול: כאבים בשוק .
שין ספלינט תרגילים.

שין ספלינט עשויה לעיתים להפוך לבעיה טורדנית ומגבילת אימון, ובמקרים רבים קיים קושי גדול בהשנות הבעיה וחזרתה. הכלים העיקריים העומדים לרשותנו במאבק בבעיה הם תרגילי חיזוק ומתיחה, שימוש במדרסים , שינוי וגיוון תוכנית אימונים, ירידה במשקל, שינוי סגנון ריצה ומשטחי ריצה, ובמקרה והבעיה אינה חולפת יש להתייעץ בפיזיותרפיסט העוסק בתחום וללוות את החזרה לפעילות בטיפולים.

שימו לב כי : shin splints עשויה להיות בעיה טורדנית ומעיקה, אין זה נדיר כלל וכלל שהבעיה נמשכת 3-6 חודשים ואף מעבר לכך.

 


כיצד נטפל בשין ספלינט ?

שין ספלינט- אלוסטרציה

טיפול בשין ספלינט טרי יהיה קל בהרבה מטיפול בשין ספלינט כרוני ולכן קיימת חשיבות להכרה ולמודעות של תופעת השין ספלינט ולהתחלת טיפול מהירה ויעילה לבעיה ! 

מספר כללים חשובים  לטיפול בשין ספלינט:

 
  • הטיפול הראשוני בשין ספלינט חייב לכלול מנוחה מספקת למקום, תקופת המנוחה, רצוי שתכלול 7-8 שעות שינה ביום ותזונה מאוזנת, 24-72 שעות של מנוחה מוחלטת לאחריה תבוא תקופה של מנוחה יחסית שתכלול פעילות ואימונים שאינם מעוררי כאב (אינם מגרים את הבעיה) כמו רכיבת אופניים, חדר כושר או שחיה.
  • שימוש בתרופות נוגדות כאב\ דלקת  הן על ידי כדורים והן על ידי משחות ( משחה יש למרוח לאחר מקלחת חמה בנדיבות ולעטוף בניילון נצמד), הינו אפשרי ועשוי לזרז ולשפר את הריפוי.
  • טיפולים תומכים כמו דיקור או עיסוי עשויים להמצא כמאוד יעילים להורדת הכאבים ולהאצת הריפוי.
  • החזרה לאימוני ריצה תעשה בשלבים איטים ובסולם מאמצים מדורג.
  • מיד לאחר הפעילות רצוי לבצע עיסוי מקומי על ידי קרח.
  • שימוש בחבישת לחץ ( נאופרן) בזמן הפעילות עשוי לשפר את העמידות לכאבים אותם אתם חווים.
  • שילוב של תרגילי ייצוב, חיזוק ומתיחה עשוי למנוע הישנות הכאבים ולהבטיח חזרה להליך אימוני תקין.
לייעוץ מקצועי וטיפול פיזיותרפי לשין ספלינט ניתן לפנות למרפאת: ש.פ.א אורתופדיה  0528306095.
 

כיצד ניתן למנוע שין ספלינט?

שין ספלינט עשויה להופיע כתוצאה ממרחב שלם של סיבות, מרבית הסיבות להופעת שין ספלינט ידועות ונישלטות על ידי המתאמן. בקרה נבונה לצד תוכנית אימון חכמה עשויה למנוע את הופעת כאבי השין ספלינט ולחסוך סבל מיותר.

מספר גורמים שבקרתם עשויה למנוע הופעת כאבי שין ספלינט:

  • סולם מאמצים מבוקר ואיטי.
  • תוכנית אימונים מגוונת.
  • שימוש בנעלי ריצה איכותיים.הופעת שין ספלינט:
  • ריצה על משטחי ריצה רכים (דשא)
  • שמירה על סגנון ריצה נכון.
  • שימוש במדרסים במידת הצורך.
  • ביצוע חימום וגמישות במהלך האימון.
  • ביצוע תרגילי חיזוק ופרופריוספציה סביב הקרסול.
  • מרגע שבו הופיעו כאבים יש להתייחס לבעיה.

נוריות אזהרה המחייבות גישה לרופא !

  • נפיחות משמעותית שאף מחמירה..
  • אדמומיות או חום מוגברים הנמשכים מעבר ל 24 ש.
  • עיקר הכאב נמצא על השפיץ הקידמי של עצם השוקה, הקשה קלה על החלק הקדמי הבולט של עצם השוקה יוצרת כאבים עזים.
  • תופעות נוירולוגיות כמו הרדמות, נימול או חולשה באיזור השין או בכף הרגל עצמה.
  • כאבי לילה עזים שמעירים במהלך הלילה.


ש.פ.א והטיפול בשין ספלינט

הטיפול בשין ספלינט מחולק באופן סכימטי לשתי שלבי טיפול, השלב הראשוני מטרתו הורדת הרגישות והכאבים מגבילי הביצוע לאורך השין של הטיביה והשלב השני כולל חזרה מדורגת מלווה לפעילות הספורטיבית.

השלב  הראשון: כולל את האבחון של הבעיה, הערכה של ליקויים מבניים, ליקויים בתוכנית האימון, בהנעלה או במשטחי הריצה העשויים לתרום להופעת השין ספלינט, התאמת נעליים ומדרסים במידת הצורך.
בשלב זה מצאנו כי הטיפול היעיל ביותר להורדת הסימפטומים מגבילי הביצוע של שין ספלינט כולל שילוב של מספר טכניקות של "דיקור יבש", עסוי עמוק וטיפול אלקטרו תראפי  ומביא לירידה דרמטית ברגישות המקומית ובכאבים אותם חווה המטופל. פזה זו כוללת כ4 טיפולים הנעשים בקצב של אחד ל3-4 ימים, לאורך תקופה זו (עד 14 יום) בשלב זה המטופל יהיה במנוחה חלקית.

השלב השני: מהווה את השלב הקריטי ביותר וכולל חזרה לתוכנית האימונים ,הצלחתו של שלב זה תלויה מאוד בסובלנות ובשיתוף הפעולה של המטופל, שלב זה יכלול המשך  הטיפולים התומכים לצד בניית תוכנית חיזוקים, מתיחות וייצוב של הרגל, בפזה זו נדגיש שינוי בסגנון הריצה וסולם מאמיצים איטי וחכם. לאורך פזה זו טיפולים יעשו אחת לשבוע-שבועיים בהתאם לצרכים.

פרקים נוספים בנושא:

שין ספלינט ראשי.
shin splints: מידע לאנשי רפואה.
אבחון וטיפול: כאבים בשוק .
שין ספלינט תרגילים.