נתיאחראי על איסוף החומר והעריכה: שטיין נתי פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט, רפואת כף רגל בניה והתאמה של מדרסים. בוגר תואר ראשון  b.a.p.t באוניברסיטת תל אביב, בוגר תואר שני  בפיזיותרפיה m.a.p.t מאוניברסיטת באר שבע, בעל תואר מאמן מוסמך של ווינגייט, ובוגר קורס מדרסים והנעלה רפואית של מכללת שיאים.
מנהל ש.פ.א מרכז אורתופדי  מכון בוטיק למדרסים המתמחה במתן פתרונות לבעיות כף רגל  בעלי תקן איכות גבוה מכל הסוגים.
כתובת מייל לשאלות והארות   nati.shtain@gmail.com             כתובת הקליניקה: חולון, יהושוע רבינוביץ 58, מרכז דר-גת          טלפון: 035169361 \ 0528306095  
אנה פרגנו לקידום האתר על ידי לחיצה על מקש:      :
למייל מהיר:    מעטפה       לדף גוגל:    מעטפה       לדף פייסבוק:    מעטפה
דורבן >  טיפול בדורבן  >

טיפול הפיזיותרפיה לדורבן          

 

אילוסטרציה טיפול בדורבן כף ברגלהטיפול הפיזיותרפי לדורבן בכף הרגל מגוון ורחב, כל גישה מתקבלת בברכה ובתנאי שהיא מבוססת מחקר, ובנויה על הגיון רפואי. הטיפול הפיזיותרפי בדורבן תמיד יתבצע לאחר או במקביל ל התאמת מדרסים לדורבן, יכלול בתוכו תמיד תרגילים לדורבן וידרוש מהמטופל שיתוף פעולה והתמדה.
יש להגביל פעילות הגוררת החמרה של הסטטוס הרפואי ובעיקר פעילות הגוררת החמרה ממושכת הנמשכת מספר ימים.

הטיפול המנואלי לדורבן  יכלול מובילזציות של רקמה רכה ומפרקים סביב פרק הקרסול במטרה להוריד כאבים ולשפר תנועתיות סביב כף הרגל, לקריאה והעמקה בנושא בקישור:  טיפול מנואלי בדורבן.

שמוש בטייפינג / חבישה המגבילה את הפרונציה, הוכיחה עצמה כמורידה כאבים ומשפרת פונציה בטווח זמן הקצר שלאחר הטיפול, לקריאה וללמידה על טכניקת החבישה בקישור : טייפינג לדורבן \ חבישה לדורבן

שמוש באלקטרותרפיה לטיפול בדורבן כף הרגל ושימוש באמצעים כמו אולטראסאונד רפואי, לייזר רך, וטנס שכיחים מאוד במכוני הפיזיותרפיה עם תגובה חיובית של המטופלים, מאידך חסר מחקר רפואי מסודר הדן באמצעים אלו.  לקריאה נוספת על אמצעים אלו כנסו לקישור לייזר לדורבן \ אולטראסאונד לדורבן.

שימוש בדיקור יבש של טריגר פוניטס בכף הרגל ובשוקה לא הוכח מחקרית אך מומלץ לשלבו כחלק מהטיפול בדורבן כף הרגל.

השימוש בסד לילה לטיפול בדורבן  הראה במספר מחקרים אפקטיביות בטיפול בדורבן לקריאה נוספת בנושא כנסו לקישור סד לילה לדורבן

גלי הלם לטיפול בדורבן: קיימים המון מחקרים רפואיים בתחום, חלקם תומכים באופן נילהב בטיפול וחלקם טוענים כי אינו מועיל. סקירות של מחקרי איכות מעלה סימן שאלה לגבי יעילות הטיפול, מאידך העוסקים בתחום טוענים כי מחקרים אלו נעשו בתדירויות טיפול ועוצמות טיפול נמוכות. ההסכמה הכללית הקיימת בקרב המומחים היא כי יש לנסות טיפול זה במצבים של פלנטר פציאליס כרוני, במידה והטיפול הפיזיותרפי לא נמצא מועיל.  

מחקרים נוספים - דורבן ברגל :

  1. הזרקה של סטרואידים, הוכיחה יעילות בטיפול ב דורבן כף הרגל בעיקר לטווח הקצר. Crawford et al בדק במחקר על 106 מטופלים הסובלים מ דורבן כף הרגל את יעילות הטיפול הסטוראידלי במספר צורות( עם בלוק עיצבי או בלי, עם משכחי כאבים ובלי) ומצא כי טיפול סטרואידלי הוריד כאבים באופן מובהק חודש לאחר הזריקה, אך כ 3 חודשים לאחר הזריקה לא נמצאו הבדלים משמעותיים ברמת הכאב בין הקבוצות.
  2. טיפול בגלי הלם או גלים פנאומטייים לאחר הזרקה של חומרי הרדמה מקומיים, הוכיח אפקטיביות טיפולית במספר מחקרים.
  3. cryosurgery- לאחר אילחוש מקומי, החדרת מחט עבה עד לנקודות המדוייקות של הכאב. וביצוע של תהליך קירור עז, לטיפול במקום, הוכיח שיפור ניכר במדדי כאב ופונקציה.
  4. הזרקה של פלזמת דם מועשרת, הראתה שיפור במדדי כאב ופונקציה.
  5. הזרקה של רעלן הבוטלניום למקום הדורבן הוכיחה אפקטיביות בהורדת הסימפטומים של דורבן כף הרגל. Babcock et al הראה במחקר על 27 מטופלים הסובלים מ דורבן כף הרגל למשך יותר מ6 חודשים אפקטיביות מובהקת של זריקת בוטלניום לעומת זריקת סליין כ 3 שבועות ו 8 שבועות לאחר הזריקה.
    Babcock et al מצא במחקרו כי זריקת בוטלניום לקרסול במצב של דורבן כף הרגל היתה יעילה להורדת הכאבים הנובעים מה דורבן.