נתיאחראי על איסוף החומר והעריכה: שטיין נתי פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט, רפואת כף רגל בניה והתאמה של מדרסים. בוגר תואר ראשון  b.a.p.t באוניברסיטת תל אביב, בוגר תואר שני  בפיזיותרפיה m.a.p.t מאוניברסיטת באר שבע, בעל תואר מאמן מוסמך של ווינגייט, ובוגר קורס מדרסים והנעלה רפואית של מכללת שיאים.
מנהל ש.פ.א מרכז אורתופדי  מכון בוטיק למדרסים המתמחה במתן פתרונות לבעיות כף רגל  בעלי תקן איכות גבוה מכל הסוגים.
כתובת מייל לשאלות והארות   nati.shtain@gmail.com             כתובת הקליניקה: חולון, יהושוע רבינוביץ 58, מרכז דר-גת          טלפון: 035169361 \ 0528306095  
אנה פרגנו לקידום האתר על ידי לחיצה על מקש:      :
למייל מהיר:    מעטפה       לדף גוגל:    מעטפה       לדף פייסבוק:    מעטפה

סוגי מדרסים 

  סוגי מדרסים, בענף המדרסים קיימים סוגים שונים של מדרסים החל ממוצרי מדף ועד למדרסים בהתאמה אישית.
מדרסים בהתאמה אישית הינם מדרסים המותאמים באופן אישי לבעייתו ולמבנה כף רגלו של הפציינט, המידה לרוב נלקחת על ידי קופסאת פלוריטן מוקצף, הפציינט נבדק ובעייתו מאובחנת והמדרסים נבנים במיוחד עבור הפציינט.
מדרסים מוצרי מדף הינם מדרסים המיוצרים באופן המוני ללא התאמה לבעיה או למבנה כף רגל, לרוב לכל מידה נעשה זוג מדרסים בודד לרוב מחומרים זולים.
מדרסים מוכנים בהתאמה אישית, לרוב כף רגלו של הפציינט תיסרק על ידי דריכה על משטח מגע, סורק זה יאבחן בצורה גסה האם כף הרגל שטוחה, קעורה או תקינה ועל פי נתונים אלו יבחרו מדרסים מותאמים אשר יוצרו באופן המוני, בשיטה זו לרוב מיוצרים 3-4 מדרסים מכל מידה, יתרונה של שיטה זו היא פשטות, ומחיר נמוך.
מדרסים בהתאמה אישית בהכנה מהירה, מדרסים המיוצרים במקום על רגלו של הלקוח, קיימות מספר שיטות לביצוע מדרסים מסוג זה, אחת משיטות אלו כנראה תהיה העתיד של ענף המדרסים אך נכון להווה שיטות אלו ראשוניות מאוד, והן עדיין לוקות בכשלים טכניים רבים ואיכותם נמוכה.

 נתיאחראי על איסוף החומר והעריכה בנושא מדרסים: שטיין נתי פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט, רפואת כף רגל בניה והתאמה של מדרסים.מנהל ש.פ.א מרכז אורתופדיה ומדרסים.
חולון; יהושוע רבינוביץ 58 , טלפון 5169361 \ 0528306095

ליחצו על +1 לפרגן על האתר :





מדרסים

 סוגי מדרסים לכף הרגל :

מדרסים מוצרי מדף:

מדרסים מוצרי המדף הם עולם רחב המכיל מאות ואלפי יצרני מדרסים רובם מהמזרח הרחוק, לכל ייצרן מדרסים דגמים רבים וצבעוניים של מדרסים בצורות, חומרים, ומאפיינים  שונים. מדרסים אלו עשויים להגיע כרפידה זולה ופשוטה בעלות של עד 10 שקלים, ולהגיע עד למחירים של כ300 שקלים למדרסים מוכנים, עלות ייצור המדרסים הללו עשויה לנוע בין סנטים בודדים ועד דולרים בודדים עבור המשווק,
מדרסים מוצרי המדף לרוב שייכים לקבוצת מדרסים רכים, הם בנויים מחומרים רכים או חצי קשיחים מסוגים שונים.
בסריקה בספרות המקצועית אחר מבחנים ומדדים של מדרסים מהמדף לא הצלחתי להעלות בחקתי מבחן הוגן שינסה לענות איזה מדרסים איכותיים יותר, איזה מדרסים אמידים יותר, אילו מדרסים נוחים יותר, אילו מדרסים אפקטיבים יותר או אילו מדרסים בולמים זעזועים טוב יותר, כך ששאלה זו כנראה תישאר פתוחה וללא תשובה ברורה.


מדרסים בהתאמה אישית:

אלו הם המדרסים המומלצים יותר, ועשויים לענות באופן אינדיבידואלי על הבעיות המבניות מהם אתם סובלים.
גם כאן קיים מבחר רחב של סוגי מדרסים, חומרי מדרסים, צורות של לקיחת מידות למדרסים, שיטות לבניית המדרסים ומעל הכול בעלי מקצוע שונים בעלי הבנת כף רגל, יכולות ושיטות שונות.
מחיר מדרסים עשוי לנוע ממדרסים בסיסים בעלות של 450 שקלים ועד למחיר של 2500 שקלים למדרסים יקרים.
מחיר המדרסים מורכב ממספר רב של פרמטרים כמו מספר השכבות, סוג החומרים, צורת לקיחת המידה... ולרוב יהיה יתרון איכותי למדרסים יקרים ( מעל 1000 שקלים) על פני מדרסים זולים אצל אותו יצרן, אך במעבר מיצרן ליצרן עשויים להתגלות פערי מחירים ואיכויות  גבוהים שמקורם במיתוג ( יצרן יקרן יחשב באופן טיבעי על ידי הלקוח כמקצועי ולכן רבים מנסים למתג את עצמם כיקרים).
לדוגמא : מצאתי אצל יצרן מדרסים וותיק ובעל שם חלוקה של מדרסי ריצה לקטגוריות איכות במחירים 700שקלים, 1000שקלים ו1400שקלים  בהתאמה, אכן המדרסים היקרים יותר התאפיינו בחומרים ולקיחת מידה איכותית יותר. בבדיקה של יצרן מדרסים אחר אצלו מדרסי הריצה חולקו לשתי קטגוריות איכות במחיר 850 שקלים ו1200 שקלים בהתאמה   גם כן נמצאה קורלציה בין איכות המדרסים למחיר אך באופן מפתיע מדרסי הבסיס שלו ב850 שקלים היו איכותיים יותר בכל מדד ממדרסי האיכות ב1400 שקלים אצל היצרן השני !!

מעט נתונים על מדרסים בהתאמה אישית :
  1. איכות וכמות החומר שיושקעו ב מדרסים מוזלים עשויה להיות נמוכה מאשר כמות החומר במדרסים יקרים?? מחיר החומר המושקע במדרסים אינו מהווה מרכיב משמעותי מאוד בתמחור המדרסים, ולכן פער חומרים גם אם קיים, אינו יכול להצדיק פערי מחיר של עד כ2000 שקלים בין זוג מדרסים מוזל לזוג מדרסים יקרים, כל זוג מדרסים החל מ1000 שקלים עשוי להחיל את החומרים הטובים בשוק.
  2. מספר השכבות ואיכותן יהיה קורלטיבי למחיר ה מדרסים?? גם כאן התשובה לא מוחלטת, קיימים חומרים יקרים כמו פורון ו ptt שבהחלט עשויים ליקר זוג מדרסים, אך לרוב עלות מספר רב יותר של שכבות  לא יהווה מרכיב חשוב בעלות זוג מדרסים.
    מאידך מדרסים בעלויות של פחות מ500 שקלים יהיו לרוב עניים בחומר ודקים.
    לרוב חומרים כמו פורון או ptt יוכנסו למדרסים בעלויות של 800 שקלים וצפונה יאפשרו למדרסים אלו בלימת זעזועים איכותית יותר, נוחות ותמיכה הוגנים.
    כמות השכבות בהחלט עשויה לייקר את המדרסים מאחר ודרוש יותר עבודה, כמות שכבות של 4-5 שכבות בהחלט עשויה לשפר את בלימת הזעזועים של זוג מדרסים ולהפוך אותו איכותי יותר, אך שימו לב כי במקרים רבים השכבות הנוספות אינם מחומרים בולמי זעזועים כמו פורון אלה מחומרים פשוטים יותר, ולעיתים מספר שכבות יהיו מאותו חומר בצבעים שונים ( כמות הצבעים בתחום היא עצומה), כך שתקבלו זוג מדרסים מאוד צבעוני, מדרסים בעלי המון שכבות אך ללא שם יתרון תפקודי, וללא שום הצדקה למחיר הגבוה.
  3. במדרסים זולים לרוב לא יוכנסו אלמנטים כמו מטטרסאל פד או איזורים רכים תחת העקב (לטיפול ב- fat pad או דורבן ) , מרכיבים אלו עשויים להיות חיוניים במקרים הספציפים לפתרונם הם מיועדים.
  4. במדרסים זולים לקיחת המידה עבור מדרסים תלקח בקופסאת קצף, במדרסים יקרים יותר תתאפשר לקיחת מידה על ידי חבישת גבס, צורה מדוייקת יותר, אך ארוכה ויקרה יותר.
  5. סוג ואיכות השרות הניתן בקניית מדרסים יקרים יהיה טוב יותר מסוג השירות הניתן בקניית מדרסים זולים? סוג השרות ומקצוענות בעל המקצוע בהזמנת מדרסים עשוי לנוע משירות בסיסי, בא כמעט לא תתבצע בדיקה, ועד שירות איכותי, תתבצע בדיקה איכותית של הלקוח, הן בעמידה והן בישיבה והן בשכיבה, יבדק האזור הבעייתי ( לדוגמא הברך), ולעיתים אף תבוצע בדיקה בהליכה.
    כשבועיים לאחר לקיחת המדרס יבוצע מפגש שני.
    המפגש השני יכלול שינויים והתאמות בזוג ה מדרסים על פי הצורך, תנתן הדרכה למטופל כיצד לנהוג ולעיתים אף יקבע מפגש שלישי.

ולבסוף איכותו של בעל המקצוע. קיימים בשוק מספר בעלי מקצוע הרואים בעצמם מטפלים מקצועיים, כאלו המנסים בהתמדה להרחיב לעצמם את הידע, לגוון יכולות, ורואים אתגר בהעמקת ההבנה בבעיותיו של הלקוח, ובמתן פתרון הולם לבעיה, לצערי רובם של בעלי המקצוע אינם כאלו!
בחרו בזהירות, ובחוכמה את בעל המקצוע ותצאו נשכרים!
בידקו האם הוא מייצר את המדרסים לבד, או שולח את המדרסים לייצור אצל גורם חיצוני.
בידקו איזה שרות ניתן לכם?
איזה הסבר קיבלתם מבעל המקצוע?
האם המדרסן בדק אותכם כראוי? האם הוא איתר או בכלל ניסה לאתר את הבעיה ממנה אתם סובלים בברך, בירך או בגב ולאחר מכן ניסה לגבש בסיס ביומכאני לטיפול בבעיה בעזרת המדרסים, כיצד לעצב אותם, כיצד להטות את כף הרגל, או שהמדרסן פשוט עושה העתק של כף הרגל בתקווה שמדרס זה יועיל.
לסיכום ניתן לאמר כי בחלק מהמקרים למדרסים יקרים יותר, יהיו ייתרונות על פני המדרסים הזולים יותר, מאידך בעלי מקצוע רבים דורשים סכומים גבוהים מאוד ללא שום תמורה ( לא של ידע לפתרון הבעיה ולא של שרות). ניתן לסכם ולאמר שבעבור סכומים הנמוכים מ300-400 שקלים קשה להניח שיבוצעו מדרסים איכותיים, אך בסכום של כ 1000-1500 שקלים בהחלט ניתן למצא מדרסים נהדרים, שישרתו את מרבית הבעיות השכיחות, ויעלו על מדרסים במחירים של 2000 שקלים ויותר.
הדבר החשוב הוא ההבנה, כי רכישת מדרסים היא פעולה בריאותית, לעיתים בריאות מונעת , ולעיתים בריאות מטפלת, ובחירת איש המקצוע הנכון , איש אמונכם, זהה בעיקרה לבחירת רופא מטפל, תזונאי או גורם טיפולי אחר, וחשובה לעתידכם הרפואי.




מדרסים לקיחת מידות

מדרסים, צורות לקיחת המידה למדרסים


קיימות מספר רב של שיטות לנטילת מידות ל מדרסים, בפרק זה נסקור את השיטות השכיחות יותר הנהוגות בחנויות האורטופדיה ובמכוני מדרסים על יתרונותיהם וחסרונותיהם של כל שיטה ושיטה.
נטילת מידה לבניית מדרסים על ידי סורק אלקטרוני : קיימים כיום מספר סורקים המוצעים בשוק האורתופדיה לנטילת מידות עבור מדרסים. מידת הדיוק אותה ניתן להשיג על ידי הסורק נחשבת טובה, הקושי בהשגת מדידה טובה היא הצבת הרגל במנח הנכון במהלך הסריקה .
יתרונות שיטה זו היא שמירה על נתוני כף הרגל באופן אלקטרוני ואת נתוני זוג ה מדרסים, בייצור של כמויות גדולות של מדרסים מוזילה את עלויות הייצור של מדרסים.
חסרונות השיטה: מחיר סורק גבוה, הבודק צריך להיות בעל מיומנות בהצבת כף הרגל בזמן הסריקה.
נטילת מידה לבניית מדרסים על ידי פלטת לחיצה אלקטרונית: שיטה זו פרצה לתודעה לפני כעשור וחצי, כאשר נכנסה בפרסום רב לעולם האורתופדיה, כונתה אז ה"טכנולוגיה האחרונה !!", לאורך ניסיון של שנים רבות ומספר מחקרים הוכח כי שיטה זו אינה יעילה לנטילת מידות עבור זוג מדרסים, ושיטה זו נכחדה מהעולם.
נטילת מידה לבניית מדרסים על ידי קופסת קצף (פולוריטן): שיטה זו לנטילת מידה ל מדרסים היא השיטה הנפוצה והשכיחה בעולם במכוני מדרסים באחבי הארץ, שיטה זו נחשבת בעלת דיוק בינוני עד טוב, בתנאי שהמידה נלקחת ללא נשיאת משקל תוך הקפדה על הצבת הרגל במנח ניטראלי. יתרונות השיטה הוא מחיר זול בעבור דיוק סביר וללא צורך במקצועיות ותרגול רב ניתן ליטול מידות למדרסים..
חסרונותיה טמונים ביתרונותיה, השיטה בעלת דיוק בינוני ובשל קלות רכישת הידע הבסיסי בשימוש בשיטה זו, רבים העוסקים בשיטה זו, אינם יודעים או מנסים להציב את הרגל במנח ניטראלי בזמן נטילת המידה, ורבים אף נוטלים מידה זו בעמידה תוך נשיאת משקל. מחקר משנת 1989 באוניברסיטת צפון אריזונה הראה כי נטילת מידה בשיטה זו תחת נשיאת משקל עשוי ליצור מדרסים שיגרמו לכאב לאורך השורה הראשונה כמו גם הגדלת העומס על גבי הפסיה הפלנטרית. מחקר נוסף שבוצע בשנת 2002 תמך בממצאים והוכיח כי נטילת מידה למדרסים תחת נשיאת משקל עשויה להגביר את העומס על מפרק המטטרסאל-פלאנג הראשון, ולגרור להחמרת הכאב במספר סינדרומים שכיחים בכף הרגל.
נטילת מידה למדרסים על ידי חבישת גבס: השיטה הוותיקה יותר מבין השיטות שהוזכרו וכנראה שגם השיטה המדויקת והאיכותית ביותר.
יתרונותיה: רמת דיוק הגבוה ביותר, ניתן לבצע מניפולציות על מנח כף הרגל בזמן יבוש הגבס ובכך להקנות למדרס יתרונות ביומכאנים נדרשים.
חסרונותיה: דרושה מיומנות גבוה של בעל המקצוע, שיטה הדורשת זמן עבודה רב, שיטה יקרה .